Tjänster

I verkstaden lagas alla slags klockor. Arbetets omfattning skiljer sig väldigt mycket mellan olika klockor så några fasta priser på större reparationer eller servicearbeten finns inte. Därför lämnas alltid ett kostnadsförslag på varje enskild klocka innan arbetet sätter igång.

Reparationer och servicearbeten på:

  • Väggur/bordsur
  • Golvur
  • Mekaniska armbandsur
  • Elektroniska armbandsur
  • Fickur

Batteribyten

Umeå klockservice använder sig av kvicksilverfria klockbatterier vilket är bättre för miljön.

Klockarmband

Behöver din klocka ett nytt armband? Umeå klockservice har ett sortiment med skinnband i olika utföranden och storlekar, även s.k. natoband.

Översyn mekaniskt armbandsur & fickur

Den vanligaste anledningen till att en klocka inte går som den ska är att urverket blivit smutsigt och att oljorna torkat. Ibland kan även delar i urverket vara trasiga och måste bytas ut. Till vissa klockor kan det vara svårt att få tag på reservdelar då dessa inte längre tillverkas.

Översyn väggur & bordsur

    När en klocka gått i några år blir urverket till slut slitet. De gamla oljorna torkar och lagren i verkbottnarna brukar bli nötta. Då är det bra att få sin klocka ordentligt rengjord samt att åtgärda eventuellt slitage.

Garanti

1 års garanti på servicearbeten

Här är en film från urmakarbänken hos Umeå Klockservice! På filmen ser ni en sammanfattning av hur det kan gå till vid en rengöring av ett mekaniskt armbandsur.